Waarom aan yoga doen?

Bij yoga gaat het om de verbinding tussen lichaam en geest. In ons leven is deze balans vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die dat evenwicht herstellen en lichaam en geest levendig en flexibel maken. Yoga is gezond voor het lichaam, maar ook een fijne manier om dagelijkse beslommeringen en opgebouwde spanningen los te laten. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. 

 

Saswitha Yoga

De yogastijl die wordt gegeven bij Essenza Yoga is Saswitha Yoga, een vorm van Hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. De lessen bevatten staande, zittende en liggende houdingen, die zowel dynamisch als statisch worden uitgevoerd. De adem is de dragende kracht van elke beweging en bundelt de aandacht. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Tijdens de les wordt toegewerkt naar een diepe eindontspanning. 

 

De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend waarbij je uitgaat van jouw ruimte en mogelijkheden, elke les opnieuw. Waar het werkelijk om gaat bij yoga is dit moment bewust ervaren en tevreden zijn met wat er op dat moment is. Door evenwicht te vinden in jezelf, ervaar je eenheid en jouw essentie.