OVER ESSENZA YOGA

Essenza Yoga is voortgekomen uit mijn liefde voor yoga. Mijn naam is Sharon Groenland-Jaarsma, Hatha yogadocent Saswitha stijl en oprichtster van Essenza Yoga. Rond mijn 25e ben ik begonnen met yoga. Met veel enthousiasme heb ik ruim tien jaar Iyengar yoga beoefend. Het gaf mij rust en kracht tegelijk. Het bracht mij zoveel dat ik mij verder wilde verdiepen in yoga, zowel in de beoefening als de achtergrond ervan. Zo startte ik in 2015 met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Dit voelde meteen als thuiskomen. Het werken met de adem zorgt ervoor dat ik in mijn lijf kom, bij mijn gevoel. Yoga brengt mij dichter bij mijzelf, bij wie ik in essentie ben. Het geeft mij inzicht in waar het mij werkelijk om gaat. En bovenal, ik word er heel erg blij van! Steeds meer werd duidelijk wat yoga voor mij betekent en van hier uit ontstond als vanzelfsprekend de wens om deze ervaring met anderen te delen. 

 

Gevolgde yogaopleidingen en modules:

- Drie basisjaren Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 

- Ayurvedische beginselen, 2015

- Ayurvedische Massage, 2018

- Anatomie en Yoga, 2018

- Adem en Prānāyāma, 2019

- Adem en Ademtherapie, 2019

- Yoga voor Ouderen, 2019